Per 01-01-2023 neemt AltaNova de Nertera teelt van Henk Kooij van Kooij Nertera Natural over. Hiermee mag AltaNova weer een bijzonder product toevoegen aan haar kleurrijke assortiment. 

Een nieuwe productsoort voor AltaNova
Kooij Nertera Natural uit Ens is wereldwijd de enige producent van Nertera Granadensis Astrid ®, ook wel Koraalmos genoemd. Per 01-01-2023 neemt AltaNova de gehele teelt van kweker Henk Kooij over en voegt daarmee een uniek product toe aan haar assortiment. Naast de teelt, neemt AltaNova ook de gehele plantvoorraad, de automatisering en een medewerker over die het product en de teelt van deze bijzondere sierplant door en door kent. De Nertera teelt is namelijk niet voor iedereen weggelegd; teeltervaring en de juiste omstandigheden zijn nodig om deze unieke planten te produceren. Doordat AltaNova gespecialiseerd is in het kweken van bijzondere (kamer)planten, die niet altijd even eenvoudig zijn om te kweken, past de Nertera teelt perfect in hun assortiment.

Koraalmos
Hoewel de Nederlandse naam, Koraalmos, wel doet vermoeden, is de Nertera Granadensis geen mosplantje. Het is een decoratieve en vrolijke kamerplant, die bekend staat als een compact groeiplantje met kleine donkergroene bladeren en een zee aan fleurige oranje, gele of witte besjes. Als de plant niet te warm staat en goed vochtig gehouden wordt (liefst met de voetjes in het water), kan de consument ruim drie maanden van de plant genieten.

Verkrijgbaarheid
De opkweek van de Nertera voor 2023 en 2024 zal nog in de huidige kwekerij in Ens plaats vinden. In december verhuist de afkweek al naar de locatie van AltaNova in Zevenhuizen, zodat de producten vanaf daar afgeleverd kunnen worden. De sierplant is jaarrond verkrijgbaar. Nertera is bij AltaNova beschikbaar in potmaat 8 en 12cm. In potmaat 8cm is Nertera verkrijgbaar in drie kleuren: oranje, wit en geel. In potmaat 12cm alleen in oranje. Voor meer informatie over het aanbod kunt u contact opnemen met AltaNova via sales@altanova.nl of+31(0)180 634075.

Over AltaNova
AltaNova is gespecialiseerd in het kweken van bloeiende producten voor ieder seizoen. AltaNova stelt zichzelf de missie juist de ‘niet standaard’ producten, maar ook bijzondere planten te kweken en beschikbaar te maken voor de consument, hoe moeilijk deze ook te telen zijn. AltaNova bestaat uit vijf kwekerijen, waarvan één buitenlandse vestiging in Portugal. Voor meer informatie kunt u terecht op altanova.nl.