Een belangrijke ontwikkeling binnen de organisatie AltaNova: Het bedrijf, een samenwerking tussen Hoogendoorn Plants en Gebroeders Hoogendoorn, zal haar samenwerking decentraliseren en de toekomst tegemoet gaan als twee aparte bedrijven.

Vanuit eigen sterktesHoogendoorn Plants en Gebr. Hoogendoorn hebben in 2017 gezamenlijk AltaNova Sales opgericht. Binnen AltaNova Sales bundelden de twee familiebedrijven hun krachten op het gebied van afzet, marketing en commercie. Op deze manier konden beide bedrijven groeien, verder professionaliseren en waren zij op de markt zichtbaar als één bedrijf. In goed overleg met elkaar is besloten dat beide bedrijven individueel verder gaan, omdat dit beter aansluit bij de ambities. Zo kunnen beide bedrijven nog beter focussen op hun eigen assortiment en netwerk en gaan ze een bloeiende toekomst tegemoet.  

Hoogendoorn Plants, onder leiding van Anton en Geert-Jan Hoogendoorn, blijft zich focussen op de teelt van een assortiment mooie seizoenproducten die op de kwekerij in Luttelgeest (Weteringsweg) worden geteeld. Gebr. Hoogendoorn, onder leiding van Harm en Reinier Hoogendoorn heeft kwekerijen in Moerkapelle, Luttelgeest (Bloemenweg), Zevenhuizen en Bleiswijk Zij telen een breed assortiment in zowel vaste tuinplanten als seizoensproducten. Hun kwekerij in Portugal speelt een belangrijke rol in de verdere expansie van het bedrijf.  

ToekomstNu deze belangrijke keuze gemaakt is, is het vooral tijd om vooruit te kijken naar de toekomst. Hoogendoorn Plants zal onder eigen naam verder gaan en zich richten op de ontwikkeling van een nieuw identiteit, passend bij hun visie en assortiment. Gebr. Hoogendoorn zal vanaf 2024 verder opereren onder de naam AltaNova. Beide bedrijven blijven samenwerken waar dat kansen biedt, zoals in het aanbieden van mix partijen. Totdat de opsplitsing is afgerond verandert er niets voor de klanten van AltaNova Sales en blijft het sales team van AltaNova actief zoals dat nu ook functioneert.  

Heeft u vragen n.a.v. dit bericht, neem dan contact op met uw gebruikelijk contactpersoon.