11 maart 2021 – De specialist in het kweken van bijzondere bloeiende planten, voegt dit seizoen zes nieuwe producten toe aan haar assortiment. Binnen het vaste planten assortiment zijn er maar liefst vijf nieuwkomers; Agapanthus, Digitalis Panther, Rudbeckia, Stokesia en Verbena. Ook in de seizoensbloeiers is er een bijzondere toevoeging: vanaf week 18 is namelijk ook Thunbergia Battiscombei beschikbaar.

 

Introducties volgen elkaar op

Het seizoen start voor AltaNova al in februari. Inmiddels zijn de Genista en Ceanothus al verkrijgbaar en in de komende weken zijn er steeds meer producten leverbaar. Verbena is vanaf week 14 voor het eerst bij AltaNova te koop. Deze oersterke en sierlijke plant kent een lange bloeiperiode en trekt bijen en vlinders aan. Vanaf week 18 zijn er maar liefst drie nieuwe producten verkrijgbaar; de Agapanthus, Thunbergia Battiscombei en Digitalis Panther.

De Agapanthus is als zomerbloeier een mooie aanvulling op het vaste planten assortiment van AltaNova. De Thunbergia Battisscombei is een struikvariant van de bestaande Thunbergia’s in het assortiment. Noviteit Digitalis Panther is een opvallende verschijning met haar roze bloemen met ‘panterprint’ binnenzijde.

Halverwege juni (week 24) zijn Rudbeckia en Stokesia voor het eerst verkrijgbaar. Deze kleurrijke, vaste planten zijn echte zonaanbidders.

v.l.n.r.: Rudbeckia, Digitalis Panther, Stokesia, Agapanthus, Thunbergia Battiscombei, Verbena

 

Seizoen vervroegen

AltaNova heeft, naast haar vier kwekerijen in Nederland, een vijfde kwekerij in Portugal. Het gunstige klimaat aldaar zorgt ervoor dat het familiebedrijf steeds meer in staat is het seizoen te vervroegen. Zo kan AltaNova de tuinplanten, een aantal weken eerder dan de markt gewend is, bloeiend uitleveren. Halverwege mei zijn deze producten volop beschikbaar en dat is uniek. Hierdoor kunnen onze tuinplanten al met Moederdag verkocht worden, hét perfecte cadeautje!