Living Wall

Hang, grow and enjoy!

Hang, grow and enjoy! Met de Living Wall van AltaNova kun je je eigen kruiden, fruit, groente of plantjes aan de wand kweken. En, het fijne is, met behulp van onze tips is het helemaal niet moeilijk. Volg onze tips of bekijk het filmpje met verzorgingsinstructies. We wensen je veel tuinier-plezier!

HANG

  • Kies een plekje in de zon of halfschaduw Monteer de Living Wall met stevige schroeven en zorg ervoor dat deze waterpas hangt. Houd er rekening mee dat een Living Wall 10-12kg weegt.
  • Het leuke aan Living Wall is dat je kunt blijven uitbreiden. Er kunnen meerdere Living Walls naast elkaar hangen, maar ook onder elkaar.
  • Hang je twee systemen onder elkaar? Dan kun je de watergift aan elkaar koppelen. Zodra de bovenste Living Wall verzadigd is met water, zal deze gaan druppelen, waardoor het water in het onderste systeem loopt. Blijf vervolgens water geven totdat ook het onderste systeem aan de onderzijde gaat druppelen. Let wel op, dit betekent dus 2x zoveel water geven!

GROW

  • Geef 2x per week water via de bovenzijde van de Living Wall. Blijf water geven totdat er aan de onderzijde een straal water uitloopt, dat betekent dat het systeem verzadigd is. Dit kost ongeveer 8 liter water per keer.
  • Verwijder dode blaadjes, hierdoor krijgen de plantjes meer kracht om te groeien en bloeien.
  • Geef 1x per maand de dubbele hoeveelheid water, zo kan je het systeem doorspoelen en de afvalstoffen van de plantjes wegspoelen. Voeg hierbij kunstmest toe aan het water om je planten extra te verwennen.
  • Hangt je Living Wall in de volle zon? Dan zal hij extra water gebruiken.

ENJOY

  • Geniet van de bloei-en groeipracht van jouw Living Wall! Heb je een Living Wall met fruit, kruiden of groente? Zorg ervoor dat je de vruchten of kruiden eerst even wast voordat je ervan gaat genieten.

 

We wensen je heel veel plezier!

Gespecialiseerd in
het kweken van parels

Wij vinden het pas leuk als het ‘niet standaard’ is. 

Vragen over Altanova of ons bijzondere assortiment?