Duurzaamheid

Wij geloven dat de makkelijkste weg niet altijd de juiste is. De meest bijzondere planten, hoe moeilijk te telen ook willen wij voor iedereen beschikbaar maken.

ONZE DUURZAME KEUZES

Bij AltaNova vinden we het pas leuk als het niet ‘standaard’ is. Door ons teeltoppervlak van ruim 23 hectare komt onze droom uit om onze producten beschikbaar te maken voor iedereen. Hierdoor bieden we onze klant een écht onderscheidend assortiment en de consument verrassend veel plezier. Wij willen mooie, kwalitatief hoogwaardige producten kweken, zónder het milieu onnodig te belasten. Hiervoor maken we elke dag bewuste keuzes.

Van afval naar etiket
Onze etiketten hebben een bijzonder duurzaam karakter, ze zijn namelijk gemaakt van afval van de bloemenveilingen in ons land. Dit afval wordt eerst gereinigd en vervolgens verwerkt tot granulaat. Dit wordt door onze verpakkingsleverancier verwerkt tot drukvellen voor onder andere etiketten en potcovers en zo ontstaat er een 100% gerecycled materiaal; RPP. Wij ondersteunen dit initiatief vanaf de start en met een aantal collega kwekers is er op deze manier voor gezorgd dat het materiaal geperfectioneerd kon worden.

In Moerkapelle en Zevenhuizen werken we met een ‘gesloten’ watergeefsysteem, waardoor voedingsstoffen op de kwekerij blijven en niet in de natuur terechtkomen.

Gewasbeschermingsmiddelen gebruiken we zeer beperkt. 

We zijn ons bewust van wat er gebeurt met onze verpakkingen wanneer ze hun functie niet meer dienen. Daarom zijn onze potten van 99% gerecycled plastic gemaakt. We voegen geen kleurstoffen toe zodat de potten vervolgens weer gerecycled kunnen worden. Onze etiketten zijn van 100% gerecycled materiaal gemaakt.

Mede om het milieu zo weinig mogelijk te belasten, verkorten we de keten. 

We proberen op iedere locatie een prettige werkomgeving te creëren waar mensen zich thuis voelen en fouten durven maken.

Alle producten die wij kweken, moeten geregistreerd of gecertificeerd zijn. Ook retailers stellen steeds hogere eisen en transparantie is hierbij het sleutelwoord. Om hieraan te voldoen zijn we MPS A,- MPS GAP,- MPS SQ en MPS GRASP SEDEX gecertificeerd. Kijk eens op www.volgjebloemofplant.nl voor meer informatie. AltaNova’s MPS-nummer is: 601618.

Vragen over Altanova of ons bijzondere assortiment?